Wat kun je doen om je financiën weer op orde te krijgen?

geldZie je op het gebied van financiën de bomen door het bos niet meer? Heb jij bergen met post liggen en durf je ze niet meer te openen? Dan heb jij misschien wat aan deze tips! Het is heel makkelijk om jezelf in korte tijd de problemen in te helpen, met grote gevolgen van dien. . Helaas kost het dan wel weer heel veel moeite om eruit te komen. Het kost tijd, veel tijd! Maar weer dat er aan het eind van de tunnel altijd licht is te zien. Jij kan het alleen veranderen als je daar zelf ook moeite voor wilt doen. Weet dat jij niet de enige bent, dat er genoeg mensen zijn die jouw erbij kunnen helpen want het zou zo fijn zijn als je het allemaal achter je kan laten en zonder zorgen vooruit kan kijken.

Administratie ordenen

Ga je hele huis af opzoek naar alle brieven die je maar kunt vinden en bewaar alles vanaf nu netjes in een map, gesorteerd op datum, betaald en het instantie waar ze vandaan komen. Zet op de brief die je betaald heb een kruisje, hartje of net wat jij leuk vind, zodat je weet dat ze betaald zijn. Welke nog niet betaald zijn doe je in een andere map en zorg dat die rekeningen prioriteiten krijgt. Leg deze op een plek dat je ze kan zien en je steeds weer herinnerd wordt om ze te betalen. Breng orde in je administratie. Een stukje overzicht geeft al zoveel meer rust! Probeer één keer in de week even alles bij te werken, zo blijft je administratie up to date!

Maak een overzicht

Wanneer jij je administratie weer een beetje op orde hebt, kun je beginnen aan een overzicht. Wat zijn je in- en uitgave per maand? Heb je schulden? Zet dit allemaal is onder elkaar zodat je kan zien wat er binnen komt maar ook wat er weer uit gaat. Je zult je verbazen wat voor inzicht dat geeft. Wat je overhoud kun je aflossen of sparen. Aflossen gaat natuurlijk voor! Je wilt niet dat de rekeningen op gaan lopen. Probeer daarnaast ook nog wel iets geld aan de kant te zetten zodat je wat overhoud als reserve. Wees voorbereid op onverwachte uitgaves.

Hierna merk je echt dat je stapje voor stapje wat meer overzicht krijgt!

Te kort?

Kom jij elke maand geld te kort. Ga dan is kijken in je overzicht waar dat vandaan komt? Heb jij een auto wie je eigenlijk niet kan betalen? Misschien moet je dan eens overwegen om deze weg te doen. Heb je het idee dat je boodschappen te duur zijn elke week. Houd voor jezelf is een een kasboekje bij geduurde maand, zo kom je er snel genoeg achter of het ligt aan de boodschappen. Koop je toch dat ene shirtje in plaats van je rekening te betalen. Het is helemaal aan jou maar weet dat prioriteiten stellen op het gebied van financieren heel erg belangrijk is.

zorgenloosDoelen stellen

Wil jij nou graag iets kopen, een huis, een auto of zijn jullie klaar voor gezinsuitbreiding? Maak dan een plan. Ga alleen of samen zitten en kijk wat ervoor nodig is op financieel gebied om dat doel te bereiken. Ga is lekker op internet neuzen wat voor kosten er allemaal bij komen kijken en waar jij rekening mee moet houden. Zo blijf je op alles voorbereid.

Hulp

Kom je er naar deze tips toch niet uit. Vraag dan mensen in jouw omgeving die je eventueel zouden kunnen helpen om op weg te komen. Zodat je het naar een aantal keer weer helemaal zelf kan doen. Vier ogen zien toch altijd meer dan twee. Heb jij nou niemand wie jou erbij kan helpen, dan heb je ook hele goede instanties die je daarbij kunnen helpen. Meestal kun je hiervoor aankloppen bij de gemeente waar je woont. Het is helemaal niet om je voor te schamen maar vraag jezelf af of jij er alleen nog uit gaat komen. Het zou toch zo fijn zijn als je er niet zoveel zorgen meer om zou hebben en het allemaal weer op orde hebt!

Oprecht hoop ik dat je hier wat aan hebt gehad! Ik gun het iedereen om dat stukje weer goed te kunnen hebben want ik weet als geen ander hoe vreselijk het is. Succes!!

Liefs, X

hantekening

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *