Wat als het geslacht niet is wat je verwacht!

VerfDe dag waarop je de test doet om te weten te komen dat je zwanger bent, is vast een dag die je nooit meer vergeet! Zelf stond ik te trillen op mijn benen en ging er van alles door mij heen. Gedachten die razend snel van hort naar her gingen. Na een paar dagen toen de rust was wedergekeerd en ik begon te wennen aan het idee dat er een kindje in mijn buik groeide. Dat was echt heel gek en ergens kon ik het nog steeds niet bevatten. Al snel ben je nieuwsgierig, wordt het een hij of een zij. Krijgen wij een dochter of een zoon. Maar wat als het even schikken is al het geslacht niet is wat je verwacht!

Voorkeur

Laten we voorop stellen dat het alle belangrijkste is dat het kindje gezond is! Je wilt niets liever dan dat want een gezond kindje is niet zo vanzelfsprekend! Ik wil hier helemaal geen ophef over maken want er heerst een beste taboe op aangezien veel zouden zeggen ” je moet blij zijn dat je een kindje op deze wereld mag zetten, je moet gezegend zijn”. Maar het is wel iets waar misschien andere moeders ook mee te maken hebben gehad of nog krijgen en ik vind dat het niet erg is om uit te spreken als het geslacht niet is wat je verwacht. Diep van binnen heeft iedereen toch wel een voorkeur? In je hoofd heb je een plaatje met hoe de toekomst er voor jou uit zal zien. Daar horen vast ook een aantal kinderen en het geslacht bij. Maar helaas kan niet alles zijn zoals je graag had gewenst.

Weet dat het niet altijd betekend als het geslacht niet is wat je verwacht, dat je er niet blij mee bent, integendeel zelfs! Je kind is je alles, staat op nummer één, dan doet het er helemaal niet meer toe of het nou een jongen of meisje is! Dat gevoel ervaar je vanzelf als jij je kindje voor het eerst in je armen mag houden. Dat gevoel is onbeschrijfelijk!

Een meisje

In mijn zwangerschap kreeg ik vaak te horen dat andere dachten dat het een meisje zou worden. Er waren maar een paar die zeiden dat het een jongetje zou worden. Wij hadden eigenlijk helemaal geen idee. Kevin had geen voorkeur en ik had wel een lichtelijke voorkeur naar een meisje maar als het een jongen zou worden, zou ik dat ook niet erg vinden. Maar omdat mensen in onze omgeving bleven zeggen dat het een meisje zou worden, begon ik er zelf  over ook te fantaseren. Wat zou dat leuk zijn zeg. Nagels lakken, make-uppen, met poppen spelen, de leukste jurkjes en rokjes kopen. Dat klinkt toch geweldig!

20 weken echo

Op de dag van de 20 weken echo, was ik ook extra zenuwachtig omdat ik hoopte op een meisje. Maar niks was minder waar, het bleek een jongen te zijn! Ik was eerst helemaal in schok en kon geen woord uitbrengen.  Niet omdat ik teleurgesteld was, zo wil ik het absoluut niet noemen en ook niet omdat ik geen jongen wilde maar meer omdat ik mij er totaal niet op in had gesteld. Ik zat met mijn hoofd nog bij poppen en jurkjes. Het was een hele omschakeling en ik moest zelf even aan het idee wennen. Ik moest over na voetballen en stoere spijkerbroeken. Toen ik er eenmaal aan gewend was, vond ik het juist heel erg leuk. Een nieuwe uitdaging! Als ik ooit in de toekomst nog een kindje mag krijgen dan vind ik het idee van een ‘grote’ broer geweldig.

Nu..

Ik kan mij nu eigenlijk niet anders meer voorstellen. Ik ben een mama van een jongen! Met geen woorden kan ik vertellen hoe leuk dat is en hoe ik elke dag geniet! Het gaat allemaal van zelf en je groeit in de dingen die hij leuk vind. Wel ben ik ontzettend benieuwd wat er in de toekomst allemaal nog te wachten staat! Het enigste wanneer ik er nog even aan terug denk is als ik in de winkel loop en al die schattige kleertjes voor meisjes zie. Je hebt zo verschrikkelijk veel, daarin tegen is het voor jongens allemaal best simpel! Maar dat bederft de pret niet, ik ga net zo lang opzoek voor onze kleine boef zodat hij ook een stoere outfit heeft! Die kleertjes kunnen absoluut niet op tegen mijn onvoorwaardelijke liefde voor hem!

Verder wil ik graag aan andere moeder meegeven dat het niet erg is om uit te spreken als het geslacht je tegen viel! Maar weet dat het allemaal goed komt. Je vind vanzelf je weg en komt er gaande weg achter dat het heel erg leuk is!

Hadden jullie een voorkeur?

Liefs, X

hantekening

2 reacties

  1. Bij de 1e zwangerschap riep ook iedereen dat ze dachten dat het een meisje zou worden. Slechts twee mensen zeiden het is een jongen. Wij hadden gekozen om het pas na de geboorte te weten en het was toch echt een jongen! Bij de 2e wilden we het ook niet weten en omdat ik in het buitenland de eerste echo’s had gehad wisten zelfs de verloskundige het niet. Dit keer een meisje.

  2. Hier maakte het bij de oudste niets uit, meisje of jongen het was beide welkom (dat we zwanger waren was op zich al een grote verrassing). Maar het werd dus een jongen. Nu bij de tweede had ik toch een lichte voorkeur naar een meisje aah ja want het is zo leuk om beide te hebben…Nu deed die er toch niet super lang over om het te laten zien, pas met 33w wisten we dat het ook een jongen ging worden…en aangezien ik niet van plan ben om nog een derde te krijgen was dit wel even slikken voor mij. Ik hoopte altijd om een dochtertje te hebben maar twee zoons zijn ook super stoer natuurlijk.

    Ooh en bij de oudste hebben we het alleen aan de grootouders verteld wat het werd, bij de jongste aan iedereen…zodat ze niet te veel kleding en speelgoed kochten wat niet op de lijst stond^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *