Hoe mijn stage tot nu toe bevalt

stageVanaf 1 mei ben ik begonnen met stage lopen bij Estinea. Twee halve dagen en één hele dag loop ik daar mee. Het was een hele omschakeling naar wat ik hiervoor had gedaan maar ik was daar ook echt wel aan toe. Omdat ik nog steeds niet goed weet wat ik in de toekomst zou willen doen, vond ik het tijd worden om eens wat meer te gaan oriënteren. Daarom koos ik voor een totaal andere doelgroep dan hiervoor. Wil je weten hoe het mij bevalt, lees dan zeker mee.

Werkzaamheden

Zoals ik al zei loop ik sta bij Estinea bij een dagbesteding waar cliënten komen om te werken! Samen met de cliënten doe je verschillende werkzaamheden zoals, koffie en thee zetten, stofzuigen, tafels en stoelen klaarzetten, glas naar de glasbak brengen, boodschappen doen, inpakwerk en nog veel meer! Het contact met de cliënten daarin is heel erg belangrijk!

Warm welkom

Zowel door mijn collega’s als de cliënten voelde ik mij gelijk al heel erg thuis. We zijn nu bijna drie maanden verder en ik heb het idee alsof ik er al jaren werk. Zo ontzettend fijn! Dat gevoel had ik ergens anders nog nooit zo ervaren. Ik heb het idee dat hun mij blindelings vertrouwen en andersom is dat net zo! Als ik vragen stel of iets niet begrijp krijg ik dit rustig uitgelegd en dat werkt heel prettig! Af en toe gezellig een praatje maken hoort er ook bij, soms is het dan iets te gezellig, haha!

In de vakantie

Het is de bedoeling dat ik een aantal dagen in de vakantie ook nog stage ga lopen. Samen met mijn stagebegeleider hebben wij de dagen uitgezocht waarop ze mij het beste kunnen gebruiken en ik zie dat totaal niet als moeten Ik kijk er juist naar uit en heb er echt zin in. Zo zie je ook hoe het eraan toe gaat in de vakantie periodes.

Tot de conclusie gekomen

In de afgelopen maanden ben ik echt wel tot de conclusie gekomen dat ik de doelgroep heel erg leuk vind! Wel denk ik dat ik mij op een woongroep meer kan vinden. Je hebt dan meer verschillende taken, de afwisseling is een stuk groter en je wordt daar nog meer uitgedaagd! Maar voor nu zit ik echt op mijn plek. Ik heb in z’n korte tijd al zoveel geleerd. Hoe je directer kan zijn, hoe je het contact met de cliënten aan kunt pakken, hoe je bepaalde stemmingen kunt signaleren en dat ik echt meer voor mezelf op moet komen.

Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik deze doelgroep zo leuk zou vinden! Of dit het uiteindelijk gaat worden, ik heb geen idee! Het lijkt mij nog wel leuk om verder te oriënteren en wie weet wat het mij nog meer brengt! Het was een kort maar krachtig artikel! Al deze woorden vertellen al zoveel en eigenlijk genoeg. Ik ben enthousiast!

Liefs, X

hantekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *