Even bijkletsen over de verjaardag van Jav

Kaarsje uitblazenDe laatste tijd is er op mijn blog vaak een blogstilte en ik voelde mij hier niet heel erg prettig bij. Toch probeerde ik mij er bij neer te leggen want eigenlijk had ik niet zoveel zin om te bloggen  Maar nu is de vakantie aangebroken en op het moment heb ik weer alle tijd van de wereld. Jav gaat gewoon naar de opvang op zijn vaste dagen en dan heb ik even tijd voor mezelf. Tijd om te bloggen dus! In dit artikel wil ik jullie bijkletsen over de verjaardag van Jav. Het is jullie vast niet ontgaan dat 19 juli onze kleine boef alweer drie jaar is geworden. Hij heeft een ontzettend leuke dag gehad en is onwijs verwent!

In het artikel Help! Bijna drie, schreef ik al over de voorbereidingen en wat er allemaal nog gebeuren moest. 15 juli vierde wij zijn verjaardag en het was echt een top dag voor hem. Door middel van het aftellen met de zelfgemaakte af streep kalender kreeg ik het idee dat Jav snapte dat zijn verjaardag eraan zat te komen. Elke dag zei hij wel ”mama bijna verjaardag” en daarbij kon het woord ”cadeautjes” ook niet ontbreken.

Versieren

De avond voor zijn verjaardag hebben wij de woonkamer helemaal vol gehangen met slingers en ballonnen. Echt letterlijk helemaal vol! Het gaf een goeie verjaardagssfeer en dat er iemand jarig was, was niet te missen. Zijn slaapkamer hadden wij stiekem terwijl hij sliep ook helemaal bezaaid met ballonnen. Alleen toen hij in de ochtend wakker werd en van zijn kamer naar onze kamer was gelopen was het hem niet eens opgevallen! Haha zo konden wij echt merken dat hij nog in slaap modus zat. Samen zijn wij weer terug naar zijn kamer gelopen om het te laten zien en hij kreeg gelijk een lach op zijn gezicht! Ook beneden kwam er echt owhoo uit zijn mond. Zo mooi vond hij het! Wat een geweldig moment en zoveel leuker dat Jav het veel bewuster mee maakt en er mee van begrijpt dan al die jaren ervoor!

Lekker rustig aan gedaan

In de ochtend hebben wij het erg rustig aan gedaan. Samen lekker uitgebreid ontbeten en daarnaast eigenlijk vooral lekker op de bank gehangen. Zo kon hij alle energie sparen voor de middag. Tegen een uur of 12 hebben wij hem in bed gelegd om te kijken of hij nog een slaapje wou doen en dit ging eigenlijk heel erg makkelijk. Het bezoek zou allemaal rond twee uur komen en dus had hij mooi nog even de tijd om bij te tanken. Toen hij wakker werd hebben wij hem zijn mooiste outfit aantrokken. Wij hadden ook een verjaardagsmuts geknutseld en deze heeft hij de hele dag op gehad. Hij heeft het er nu nog steeds over. Wij hadden meerdere cadeautjes voor hem en zo tussen door mocht hij er steeds eentje uitpakken.

Het bezoek

De middag is soepeltjes verlopen. Wij hadden familie uitgenodigd, opa’s, oma’s, oom’s,  zijn tante en nog andere familie. Het was echt heel gezellig! Toen iedereen binnen was hebben wij de taart die wij hebben besteld bij de Hema met zijn foto voor hem neergezet met drie kaarsjes erin. Met zijn alle zongen wij het liedje ”lang zal hij leven” en daarna mocht hij de kaarsjes uitblazen. Hij stond helemaal perplex en wist niet zo goed hoe hij moest reageren maar aan zijn blik kon je duidelijk zien dat hij het echt wel heel erg leuk vond! Het uitblazen van de kaarsjes wou hij maar al te graag doen en dat ging in een keer goed. En als laatste toch nog even met de vinger langs te taart om even te proeven.

Cadeautjes

Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn, hij is echt flink verwent met hele leuke cadeaus! Dankjewel allemaal! Veel puzzels, Lego Duplo, een pyjama van Paw Patrol, een brandweer kazerne en nog veel meer! Genoeg om weer mee te spelen voor de komende tijd. Van ons kreeg hij spulletjes van het merk Crayola. Ik zag dit bij iemand anders voorbij komen, de wonderstiften waarmee je geen viezigheid achterlaat op tafels, kleding of op de huid en dacht dat is echt iets voor hem! Wij bestelde het knoeivrije stempelset, het kleurboek van Paw Patrol met vijf stiften, losse stiften en een blanco tekenboek. Hij is er echt helemaal blij mee, vooral met de stempelset! Daarnaast hebben wij de puzzel van Winnie the Pooh en van Woezel en Pip erbij gedaan!

Geslaagd

De dag was helemaal geslaagd en Jav heeft het er nog lang over gehad. ” Mama nog keer verjaardagg” zei hij dan. Waarop ik antwoordde dat hij daar nog heel veel geduld voor moest hebben! Wel konden wij in de avond en de nacht merken dat de dag wat aan de drukke kant was geweest. Helemaal geen probleem hoor, dat nemen wij voor lief! Hij is immers maar één keer per jaar jarig! Onze grote maar nog z’n kleine boef! Wij hebben echt intens genoten en stil gestaan bij het moment dat die dag alweer drie jaar geleden was dat hij ter wereld kwam.  Weer een nieuwe mijlpaal en een vooruitzicht op nog meer leuke dingen die wij met hem gaan beleven. Ik kijk er nu al naar uit!

Als ik er zo aan terug denk wordt ik er weer oprecht blij van! Niet teveel poespas maar wel een fantastische dag! Dankjewel voor het lezen!

Liefs, X

hantekening

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *